Vážení návštěvníci,

Muzeum Hogwarts, které začala budovat mrzimorská kolej koncem roku 2008, bylo otevřeno v lednu 2009.

Muzeum se bude ještě dále doplňovat, proto jsou tu i některé sály, v nichž máme vystaveny ne úplně dokončené exponáty. Ale věříme, že naše Muzeum bude žít dál a rozvíjet se, aktualizovat se o nové události a obohacovat se o nové objevy, které učiní a vypátrají naši archiváři, archeologové a historici. Až přijdete příště, bude tu zas něco nového.:)

Sophia Glis Glisová, správkyně muzea (adresa e-sovince: sophia.glis#zavináč#gmail.com)
Kim Sarah Reevesová, asistentka správkyně muzea (adresa e-sovince:kimviridis#zavináč#gmail.com)

čtvrtek 15. ledna 2009

Významné dny z kalendáře

Co, kdy a kde se událo, co si připomínáme
1. Den brka - 8.1. (05)


V tento den byl založen první spolek na škole, jednalo se o spolek Literární. Zabýval se vlastní tvorbou jeho členů. Zakládajícími členy byli Tatokalan Watanka, Drake Malfaire a Ville Keskiakainen. (Pozn mdm Leti: Tomu, že na škole máme vôbec spolky vďačíme v istej miere profesorovi Moodymu. Bol to on, kto začal zápalisto podnikať vo veci založenie spolku SPOŽÚS na ochranu domácich škriatkov. Tento spolok nikdy nebol schválený, no dal podnet k vzniku iných spolkov. Približne v tomto čase boli školskou radou schválené podmienky, ktoré musí každý žiadateľ o založenie spolku splniť.)

2. Den kouzelnického tisku - 6.2. (05)

V tento den došlo k vydání historicky prvního čísla Denního Věštce, kouzelnických novin, které pod vedením madam Rawenclav fungují dodnes.

3. Letecký den - 17.2. (06)

Tento den byl začátek Velkého stěhování. Bylo provedeno Kouzlo kouzel, hrad i přilehlé pozemky byly vytrženy ze země, vzneseny do vzduchu a letělo se na nové místo.

/ Ukončení cesty - 23.2.

Konec Velkého stěhování, hrad i se svým okolím pevně dosedl na nové místo.
K Velkému stěhování a celé cestě došlo proto, že hrad a jeho okolí se již na původní pozemky nevešly, neboť došlo k většímu rozvoji školy, než se původně očekávalo. Proto bylo nalezeno místo nové, větší, s pevnějším podložím, kam se hrad již vešel.

4. Čtenářský čaroden - 2.3. (05?)

Tento den slaví všichni zapálení čtenáři a fanoušci knih, neboť došlo k otevření školní knihovny, kam dnes všichni docela samozřejmě chodíme.

5. Mezinárodní den obrazů - 15.5. (06?)

Připomínka hrdinské výpravy studentů a profesorů do starého obrazu za záchranou celé školy.
K celé události došlo tak, že po sto letech ožil jeden z obrazů ve Velké síni. Začal komunikovat se studenty a některé (například bibi střeštěnku a Elerin Portmenovou) dokonce nalákal dovnitř. Tam museli plnit všelijaké logické hádanky, jinak je obraz nechtěl pustit ven. Už se zdálo, že obraz znovu na sto let usne, a nebozí studenti v něm zůstanou uvězněni. Naštěstí se jim madam Leti vydala na pomoc. Hádanku se nakonec podařilo vyřešit a všechno dobře dopadlo.

6. Den hůlky - 26.5.

Skutečné otevření školního Soubojového klubu, dodávka hůlek do Příčné ulice.
(pozn madam Leti: Okolní území napadl tvor - drevožrout nenajedený. Hůlky, které okousal jsou velice nebezpečné, proto ministerství nařídilo všechny hůlky odevzdat a odborně zlikvidovat. Od té doby jsme několik let používali pouze kouzelná párátka. Až poměrně nedávno byl dokončen soubojový klub a přibližně v tom čase ministerství povolilo dovoz nových vytuněných hůlek. Od té doby se dají koupit pravé hůlky s jádrem z kouzelných ingrediencí jako je tomu teď. K čemu přesně se vztahuje toto datum si nejsem jista.)

7. Den založení - 19.6. (04)

V tento den dnů byla založena tato škola čtveřicí zakladatelů a její brána se poprvé otevřela.

8. Mezinárodní den trpaslíků - 21.6.

9. Den Zlatonky - 22.10. (05?)

V tento den bylo započato historicky první famfrpálové mistrovství školy

10. Den zoufalství - 23.11. (04)

Tento den je sutnou připomínkou jednoho dne, kdy studenti i učitelé přišli ráno do školy, a zjistili, že škola zmizela z povrchu zemského. Tehdy se jevilo, že je to možná na vždy.

/ První den smutku - 24.11.

Škola je stále zmizelá.

/ Druhý den smutku - 25.11.

Škola je stále zmizelá.

/ Ohnivý den - 26.11.


Tento den slavíme na památku toho, že tak jako se rodí fénix z popela, byla naše škola opět obnovena. Nebylo vše bez prblémů, napříkald nefungovalo topení, tak byly uhelné prázdniny.

11. Duší den - 9.12. (04)

Na škole se objevil první z duchů - Hanibal Lecter, který zemřel po nehodě u jezera, které dodnes nese jeho jméno.

12. Den vlasů - 12.12. (06 alebo 07?)

Připomínka zdolání nebezpečného viru, který připravil všechny obyvatele Hogwarts o vlasy (a to i ty, kteří se dokázali vloupat do zavřeného kadeřnictví a nechali si vytvořit nový účes - dlouho jim nevydržel). V den, kdy byl virus překonán opět bylo možno nechat si v kadeřnictví na příčné vytvořit na hlavě účes podle vlastního výběru, který byl značně rozšířen oproti minulým dobám. Tato situace však zkomplikovala organizaci historicky prvních NKÚ na škole, neboť pan ministr se bál rozšíření nákazy a přestal přijímat sovy, dokonce i ty, které mu měly přinést práce studentů. (Tehdy se NKÚ ještě neskládaly přímo na škole jako je tomu dnes.)


Děkujeme madam Leti za její vzpomínky



Žádné komentáře:

Okomentovat