Vážení návštěvníci,

Muzeum Hogwarts, které začala budovat mrzimorská kolej koncem roku 2008, bylo otevřeno v lednu 2009.

Muzeum se bude ještě dále doplňovat, proto jsou tu i některé sály, v nichž máme vystaveny ne úplně dokončené exponáty. Ale věříme, že naše Muzeum bude žít dál a rozvíjet se, aktualizovat se o nové události a obohacovat se o nové objevy, které učiní a vypátrají naši archiváři, archeologové a historici. Až přijdete příště, bude tu zas něco nového.:)

Sophia Glis Glisová, správkyně muzea (adresa e-sovince: sophia.glis#zavináč#gmail.com)
Kim Sarah Reevesová, asistentka správkyně muzea (adresa e-sovince:kimviridis#zavináč#gmail.com)

čtvrtek 15. ledna 2009

Čarointerview s profesorem MgM. Ladardem Papulkou, pr.sp.M.u.

Profesor Pokladničení, Bonzologie a Ministerské přípravky Ladard Papulka
  • 2006 student Nebelvíru
  • zima 2008 prefekt Nebelvíru
  • Od školního roku léto 2008 profesor a kolejní ředitel Nebelvíru
  • Od školního roku Zima 2011 se kolejní ředitelkou Nebelvíru stala jeho absolventka Betelgeuse Orionis












1. Pane profesore, vím, že zde v Bradavické škole čar a kouzel působíte od roku 2006. Setkal jste se ještě s prvním ředitelem obnovených Bradavic A. M. Dumbledorem a ostatními zakladateli? Mohl byste se s námi podělit o nějakou zajímavou osobní vzpomínku na někoho z nich (pan Dumbledore, madam Sefrenie z Ylary, madam Anseiola Rawenclav)?
Bohužel Vás musím zklamat. S panem profesorem A. M. Dumbledorem jsem se nesetkal a ani s madam Sefrenií tomu nebylo jinak. Mohu posloužit pouze vzpomínkou na madam Anseiolu, mou rodnou matinku.
Již od útlého dětství, jsem byl matinkou nabádán, abych mnoho četl a rozšiřoval tak svou slovní zásobu, abych se mohl v budoucnosti stát řádným novinářem působícím v Denním Věštci.
Proto mi byly mou matinkou zabaveny všechny hračky a místo nich jsem si musel vystačit s prostým brkem a cárem pergamenu.

2. Ach, promiňte, vlastně Vy jste prý dokonce synem madam Anseioly a pana Serge Renina, jde o rodičovství skutečně pokrevní či snad adoptivní? A co jste říkal nedávnému sňatku tohoto profesorského páru? Co pro Vás Vaši rodiče znamenají?
Ano, máte pravdu. Mou matkou je madam Anseiola a nyní po sňatku s profesorem Reninem se on stal mým adoptivním otcem. Jméno mého skutečného otce mi madam Anseiola s ohledem na pověst pana ředitele odmítla sdělit.
Svatebnímu veselí jsem přihlížel z povzdálí a věnoval jsem svou pozornost spíše dcerám pana Renina, které po svém otci zdědily jistou neortodoxnost a divokou krev.

3. Nastoupil jste tehdy v roce 2006 hned jako profesor? Jaké předměty jste vyučoval? Jaké byly Vaše profesorské začátky? Zažil jste nějakou „veselou historku"?
Na profesorskou dráhu jsem se dal o rok později. Vyučoval jsem a stále vyučuji Ministerskou přípravku a Pokladničení.

4. Kde a jaké předměty jste studoval Vy sám? Co Vás nejvíce bavilo? Kdo Vás nejvíce ovlivnil?
Studoval jsem samozřejmě v Bradavicích. Mezi mé oblíbené předměty patřilo Studium mudlů, Bonzologie a Literární seminář-poezie.

5. A také bych se ráda dověděla, co znamenají všechny Vaše akademické tituly (Mn. Dik. MgM. pr.sp.M.u.), kdy a za co jste je získal?
Víte, že ani sám nevím? Všechny akademické tituly jsem získal po ukončení dalšího studia, neboť se toužím stále vzdělávat.
Když já už si je všechny ani nepamatuji, ten první už rozhodně ne, druhý je Diplomovaný kouzelník, pak Magistr magie a poslední je promovaný specialista Magických umění.
Nejlépe bude obrátiti se na pana ředitele, který by je měl znát všechny, neboť on je přiděluje.

6. Nyní zastáváte funkci ředitele nebelvírské koleje. Jak dlouho již jím jste? Kolik kouzelníků se vlastně již na tomto postu vystřídalo? A co pro Vás znamená Vaše kolej? Jak byste Nebelvír a jeho studenty charakterizoval?
Ve funkci kolejního ředitele jsem od minulého dubna. Jsem šestý v pořadí. Na otázku, co pro mne má kolej znamená, mohu odpovědět jedním slovem - mnoho.
A jak bych charakterizoval Nebelvír? Jako kolej ryze červenou, avšak nebarvistickou.

7. V současnosti vyučujete předměty Bonzologie, Filosofie, Ministerská přípravka, Numerologie a Pokladničení. Můžete nám je trochu přiblížit? Proč právě tyto? Je to snad tím, že máte rád čísla, peníze a kariérní růst?
Samozřejmě, mám rád všechny věci, které jste ve své otázce vyjmenovala. Pouze bych dodal, že Bonzologii jsem dočasně převzal po své "bonzologické guru", madam Tatokalan Watance a ostatní dva předměty pouze supluji a doufám, že je příští rok budu moci opět vrátit.

8. Prý jste také aktivním sportovcem, je to pravda? Budete letos reprezentovat profesorský sbor ve famfrpálu?
Ano, je to pravda. Stran reprezentace profesorského sboru bude záležet na jeho kapitánovi zda mne nominuje.

9. Ve spojitosti s Vámi se často hovoří o bůčku, máte k němu nějaký zvláštní vztah?
Lepší než k pohance.

10. Co si vlastně myslíte o budoucnosti Bradavic? Jsou dnešní studenti a profesoři v něčem jiní než ti dřívější? (Zkuste to prosím aspoň krátce konkretizovat. Jak se např. změnila struktura studentů? A co soudíte o projevech mezikolejní nevraživosti?)
Domníváte se, že by se zde něco mělo změnit, zmodernizovat?
To je velmi složitá otázka. Tak jak studenstvo i sbor profesorský stárne, mění se i jeho struktura, pohledy a názory jak na studenty, tak i profesory. Žijeme v moderní době, která přeje vývoji.
Kam ale tento vývoj povede, to se neodvážím odhadnout.
Může, ale i nemusí kráčet oním zajímavým a předpokládaným vývojem, který jsem nastínil. Škola se rozrůstá a nevím, a netroufám si odhadnout, zda to je ku prospěchu. Zde se mohou vyskytnout kontraproduktivní nálezy, které na jedné straně rozšíří naše řady, na druhé však nepomohou atmosféře, nevíme jací lidé budou přijati a co si s sebou přinesou, proto, pakliže se nebudete zlobit, nechal bych tuto otázku v té všeobecnější rovině, ať si každý čtenář udělá obrázek sám.

11. Chtěl byste něco na závěr vzkázat čtenářům?
Ano, využiji této příležitosti a popřeji čtenářům mnoho osobních úspěchů a splněných cílů v novém roce.


Za rozhovor děkuje Sophia Glis Glisová

Žádné komentáře:

Okomentovat