Vážení návštěvníci,

Muzeum Hogwarts, které začala budovat mrzimorská kolej koncem roku 2008, bylo otevřeno v lednu 2009.

Muzeum se bude ještě dále doplňovat, proto jsou tu i některé sály, v nichž máme vystaveny ne úplně dokončené exponáty. Ale věříme, že naše Muzeum bude žít dál a rozvíjet se, aktualizovat se o nové události a obohacovat se o nové objevy, které učiní a vypátrají naši archiváři, archeologové a historici. Až přijdete příště, bude tu zas něco nového.:)

Sophia Glis Glisová, správkyně muzea (adresa e-sovince: sophia.glis#zavináč#gmail.com)
Kim Sarah Reevesová, asistentka správkyně muzea (adresa e-sovince:kimviridis#zavináč#gmail.com)

středa 18. června 2014

Ywa od Roztodivných

Medailonek Ywušky famfrpálové kapitánky a dlouholeté studentky sedmého ročníku


Ywa od Roztodivných
Existence:
2007 – dosud
Kontakt:
Email: YwaOdRoztodivnych#zavináč#seznam.cz
krb: ICQ: 621232730
ID:
11565
Osobní informace a zájmy:







„Miluji, když mi přijde sova!“
Ywa přišla na hogwarts v roce 2007. Tehdy jí o naší kouzelnické škole pověděla jedna z jejich kamarádek, která už tu studovala. Zpočátku byla Ywuš našeho světa prakticky neznalá. Jako malá prvanda plnila svědomitě úkoly, ale víc se o nic nestarala. Ani ve druhém ročníku se nějak neosmělila. Musím na ní prásknout, že se ani nezajímala, v jaké je koleji, nějak o světě HP neměla ani zdání. Ovšem to se změnilo ve chvíli, kdy vyšla sedmá kniha HP. Ywuš si vzpomíná:“ Když jsem byla ve druháku (dala bych ruku do ohně za třeťák, ale to nevychází), vyšel 7. díl HP. Všichni o tom mluvili a tak... A tak jsem si konečně přečetla jedničku. Pamatuju si, že po zařazovací slavnosti v knížce (když jsem konečně byla seznámena se všemi kolejemi) jsem se horlivě běžela kouknout na Hog, v jaké to jsem koleji.

Pak přišla léta, kdy se Ywuš začala objevovat na příčkách kolejních soutěží. Její pozornosti neunikl ani skvělý Famfrpál.
V pátém ročníku se rozhodla skládat zkoušky NKÚ, konkrétně z předmětu Magie krásy. V šestém si pak zopakovala NKÚ z předmětu Létání na koštěti, a aby toho nebylo málo, v sedmém ročníku si vystřihla zkoušky OVCE z Lektvarů. (Nutno podotknout, že se Ywuš odhodlávala šest let, než si OVCE konečně přihlásila.)
Ptáte se, proč byla Ywuš tak dlouho v sedmém ročníku? Asi jako každý se bála zkoušek OVCE, měla příliš velký respekt a bála se, že by před porotou neobstála. Pak tu byly další důvody... necítila se na rozšiřující studium, nevěděla z čeho zkoušky vůbec skládat a v neposlední řadě chtěla dohnat ty první dva-tři ročníky, které zameškala.

V sedmém ročníku získala Ywuška post Famfrpálového kapitána, kterého jí předala Ellka. (Bylo to v době, kdy potřetí absolvovala sedmý ročník.)
Famfrpálovou kapitánkou pak byla i v prvním ročníku rozšiřujícího studia, kde post předala Lili a na chvilku odešla do mrazáku, protože jí čekali mudlovské zkoušky.

I když se to možná nezdá (alespoň pro ty, co Ywuš znají osobně), tak se snažila vyhýbat Velké síni, protože neměla ráda moc lidí pohromadě.
Usídlila se na dvou oblíbených místech – v Komnatě nejvyšší potřeby, nejlépe hned po  nějakém kolejním večírku (vždycky nás tam zbylo pár a pěkně se to tam rozjíždělo) a samozřejmě večerem zabalené famfrpálové hřiště. Na těchto dvou místech se Ywuš pěkně rozjížděla. ;)

Na jiné kolejní funkce moc nepomýšlela. Přemýšlela, jestli by zvládla být Péčkem, ale odpověděla si záporně a spokojila se s postem famfrpálové kapitánky.
Ywuš jsem se jednou zeptala, na co je pyšná… odpověděla mi, že je strašně ráda, že potkala nové kamarády, že mohla být famfrpálovou kapitánkou, že konečně bude někde zvětšena (medailonek), že chytila a dostala „hmotnou“ Zlatonku a za všechny milé sovy, kterých se jí dostalo.
Zásluhy:
Famfrpálová kapitánka
Řád Helgy z Mrzimoru (2014)
Osobnost Mrzimoru
Zdroj:
Hogwarts.cz, Ročenky, Žlutý Trimeles
Autor:
Kim Sarah Reevesová

Žádné komentáře:

Okomentovat