Vážení návštěvníci,

Muzeum Hogwarts, které začala budovat mrzimorská kolej koncem roku 2008, bylo otevřeno v lednu 2009.

Muzeum se bude ještě dále doplňovat, proto jsou tu i některé sály, v nichž máme vystaveny ne úplně dokončené exponáty. Ale věříme, že naše Muzeum bude žít dál a rozvíjet se, aktualizovat se o nové události a obohacovat se o nové objevy, které učiní a vypátrají naši archiváři, archeologové a historici. Až přijdete příště, bude tu zas něco nového.:)

Sophia Glis Glisová, správkyně muzea (adresa e-sovince: sophia.glis#zavináč#gmail.com)
Kim Sarah Reevesová, asistentka správkyně muzea (adresa e-sovince:kimviridis#zavináč#gmail.com)

neděle 24. února 2013

Oresta Vianueva

Medailonek mrzimorské pamětnice a chovatelky žblemcokaza, řečené Oříška


Oresta Vianueva
Existence:
2005 - dosud
Kontakt:
ICQ 315-332-842
ID:
10061
Osobní informace a zájmy:




















Oresta Vianueva přišla na Hog prvně roku 2005 a setrvává zde dodnes.
Do školy ji přivedl p.p.Solrtire a představil se coby Orestin druhý otec. Dokonce ji chtěl oficiálně adoptovat a změnit jméno z Vianueva na Soltire (což pan ředitel zamítl), málokdo ale ví, že Orestin skutečný otec byl jistý poustevník v Jižní Americe, kde se oddával studiu rostlin a zvířat a občas i žen. Orestes Vianueva byl v místě svého bydliště velmi uznávaným odborníkem, ale jeho styl života mu neumožňoval starat se o malé dítě.  Ne že by to nevyzkoušel, ale když zjistil, že malá Oresta roste jako dříví v jihoamerickém lese, požádal svého letitého přítele Soltira, zda by se jí neujal. Profesor Soltir plnil svou roli nadmíru dobře. Malou Orestu si zamiloval a na rozdíl od své ženy se pro ni snažil vytvořit nejlepší domov. Oresta vyrůstala v rodině profesora Soltira ještě s jeho dcerou. Byla mladší než Oresta a byla moták. Svou matkou Klarisou byla rozmazlována a sama Oresta ji líčí jako druhého Dudlánka. Jak se jí ve skutečnosti žilo v rodině napůl vlkodlačí a napůl upíří se můžeme jen domýšlet. Oresta říká, že pan profesor byl hodný a vlídný, jeho žena prý byla „nevhodná“ (nebo spíš nehodná?).
Když pak přišel Orestin čas, odvedl ji na školu čar a kouzel do Bradavic.
Oresta se tam zpočátku moc dobře necítila. Ačkoliv byla překvapená a unešená ze všeho, co viděla, neuměla se v tom prostředí dostatečně adaptovat, a tak moc mezi své vrstevníky nezapadla.
Později, za vydatné pomoci p.p. Letitie teTiba se ve škole aklimatizovala natolik, že se stala nejen úspěšnou sběratelkou školních trestů, ale i inventářem Mrzimorské koleje.
Sama sice prohlašuje, že Mrzík je super, ale pravdou zůstává, že jejím prapůvodním přáním bylo patřit do Nebelvíru, a když ji klobouk poslal do Mrzimoru, nechala se velmi hlasitě slyšet, co si o tom myslí. A byla to opět mdm te Tiba, která Orestě ukázala kouzlo Mrzimoru, jemuž podlehla.
Do dění v koleji se zapojila natolik úspěšně, že po dva roky zastávala funkci Prefekta.
Z řádů je držitelem Absolventa za léto 2009.

V dnešní době (školní rok  léto 2013) studuje Oresta pět předmětů. Pomalu se chystá na zkoušku KOZA a do budoucna plánuje zfialovět. Tuto budoucnost ale blíže nespecifikuje, protože jak sama říká… ještě je čas.
Zásluhy:
Prefektka (zima 2007 + léto 2007)
Absolvent (zima 2009)
Pokladník (zima 2009)
chovatelka žblemcokaza (dosud)
Zdroj:
Oresta Vianueva
Autor:
Andrew Uroboros, únor 2013


Žádné komentáře:

Okomentovat